Opmerkelijk wereldrecord: Luuk stapelde 50.116 champagneglazen op elkaar

Champagne Record Madrid 2017 - Luuk Broos Events

Een 7,5 meter hoge piramide van 50.116 champagneglazen. Evenementenmanager Luuk Broos en zijn team wisten gisteravond in Madrid het wereldrecord ‘grootste champagnetoren’ te verbreken. “Het was nog even heel erg spannend.”

Vijfentwintig jaar geleden begon hij aan zijn eerste piramide. “Bij de opening van het gemeentehuis van Kaatsheuvel, vroegen ze me of ik nog een leuk idee had”, vertelt Luuk aan Editie NL. Hij leerde over het wereldrecord piramides van champagneglazen¬†bouwen. “Ik dacht: dat record ga ik verbreken.”

Vijf dagen bouwen

Dat lukte hem toen met 5.000 glazen en een een aantal keer daarna, met als meest recente voorbeeld de 50.116 glazen tellende piramide die hij en zijn team gisteren in Madrid wisten te voltooien. Vijf dagen waren ze bezig met de opbouw van het glazen bouwwerk. “We waren niet stuk te krijgen, we bouwden continu door.”

Om het record te verzegelen is het de bedoeling dat een hele champagnefles wordt leeggeschonken boven het bovenste glas. Normaal gesproken gebruiken ze een grote lift om bij het topje te komen. “Maar de vloer van deze zaal kon dat gewicht niet houden”, vertelt Luuk. En dus moest iemand het glas hangend in een tuigje, inschenken.

Vaste handen

“Dat ging bijna mis. Er hoefde maar een glas een klein beetje te verschuiven en alles was eraf gedonderd.” De uitverkorene voor deze klus was goede vriend Pieter. “Omdat hij chirurg is dachten we dat hij de meest vaste handen moest hebben.”

En dat had hij. Het record werd succesvol verbroken en de dure magnumfles van Mo√ęt werd tot de laatste druppel leeggeschonken.

Er is wat fout gegaan met de livestream. Maar hoe dan ook, het mooie moment is vastgelegd!! Het wereldrecord van 50.116 glazen is door ons team gevestigd.

Geplaatst door Luuk Broos Eventmanagement op woensdag 14 juni 2017

Stressbestendig

De minuten voor het bewuste moment bleef Luuk rustig. “Ik ben best stressbestendig, maar mijn dochter die hield het niet meer.” De 19-jarige Lotte, zal haar vaders evenementenbedrijf binnenkort overnemen. “Ze zit er echt helemaal in. Ze heeft gisteren ook zo genoten, dat is heel mooi om te zien.”

Voorlopig is het champagneglazen-team nog even in Madrid om na te genieten van de behaalde prestatie. Maar de nieuwe opdrachten stromen binnen en Luuk ziet alweer uit naar de volgende recordpoging. “We gaan gewoon door. Er lopen allerlei plannen om wereldwijd nog veel meer champagnetorens te bouwen. Uiteindelijk hopen we er een te kunnen maken met 160.000 glazen.”

Bron: RTL Nieuws

 

+There are no comments

Add yours

Theme — Timber
Vormgeving & Techniek: JRS-Designers
Back to top
Dutch NL English EN